Det finnes mer enn 1.700 vassdrag i Norge. De strekker seg fra høyt i nord til sør i landet. Langs kysten finnes flere av verdens dypeste fossefall.

Mange av vassdragene i Norge er formet av enorme isbreer som dekket deler av Skandinavia. Breens tiltrekning til havet gjorde at de på sin ferd etterlater dype fjorder omringet av majestetiske enorme fjell.

Noen tall

Noen av de dypeste vassdragene er Sognefjorden og Hardangerfjorden. Disse to er også de mest langstrakte vannfallene. Vannfallene er store nasjonale symboler, og romantikken dominerte kunsten på mange måter. Vassdragene ble romantisert og fikk romantiske egenskaper og tillit som viktige og dramatiske objekt i billedkunst og annen kunst. Dens store skjønnhet og rykter forlot landet og ut i Europa. Utførlige detaljer om dype fargerike breer, mystiske vassdrag, uoppnåelige høyder, og de vakre, sterke og annerledes menneskene som bor her.

Det var mystikk som norsk natur, sagn, og romantiske bilder som dukket opp i alle nasjonale romantiske scenarier. I den forlengede armen av et vassdrag finner vi som regel en innsjø, skilt av vassdraget av fjellterskler. Mange av disse vannavløpene er kjente gjennom hele landet for aktiviteter som fiske, bading, båtturer, lokale perler, kunstmotiv og mer. Viktige steder vi verdsetter og som gir avslapning, glede og imponerende flotte opplevelser.

Nasjonale symboler og fantastiske nytelser

Som viktig kilde for nasjonalt symbol er ordet fjord ett av få norske ord som er adoptert som base eller betydning for mange språk i verden. Norge har en mer altomfattende rekkevidde av ordet vannfall enn mange andre land. Ordet fjord er fruktbart i kultur og historie. Dikt dedikert til deres eksistens, bøker med sagn, legender og dyp betydning. Hyllest til hva dybdene skjulte, og alt vassdragene brakte av markens grøde og vekst. En annen hyllest er til fjordingen som er vår anerkjente og populære nasjonale hest og symbol for en vakker og sterk rase. Akkurat som nordmenn er et stolt, sterk, og vakkert folk. Mange vassdrag er skatter på mange nivåer i vårt langstrakte land. Til glede og stolthet.

Innkvartering

Vestlandet er mer kjent for alle sine imponerende vassdrag, enn kanskje øvrige plasser rundt om i landet. Men det er viktig å huske at gjestgiveri, bed and breakfast, hotell, og gårder er godt spredte innkvarteringer rundt om. Disse stedene tilbyr spesielle temapakker som inkluderer innkvartering og severdigheter å besøke. Noen tilbyr bondeland opphold med flotte fasiliteter med dagsbesøk til steder du bør oppleve. Turisme er blitt et stort begrep som dekker mye. Overdådighet, kombinert med flotte, og rike naturgleder du ikke har opplevd før.