Sunnmøre i Møre og Romsdal har en av Norges mest renommerte vannfall, Geirangerfjorden. og en av Norges mest attraktive turistmål. Geirangerfjorden er 15 kilometer lang, og er ca 260 meter dyp. Fjorden er blitt verdenskjent og er på UNESCO sin liste over verdens natur- og kulturarvsteder.

Bebyggelse

Fjorden har flere steder med høytliggende gårder som ikke lenger er bebodd. Isbreene gravde de dype fjordene, og skapte så høye som 1 800 meter høye fjell. Fjordene er omkranset av vidunderlige vakker og vill natur. Praktfulle fjell og vandringsveier for alternative utsiktspunkt. Besøk noen av de gamle bostedene og se natur som er uten sidestykke. Det er funnet tegn til bosetning tilbake til for 10 000 år siden, etter den siste istiden. Det er i dag veitilgang, og enklere for turistene å besøke denne perlen.

Fjorden

Dette området mottar mer enn 600 000 besøk hvert år. Du kan ta et cruiseskip, eller båt inn til fjordens begynnelse. Følge noen stier og bare ta inn naturens lyder. Det er rikt med frukttrær og bær produksjon fordi klimaet her er rimelig mildt. Det er snø i fjellområdene, og gode skiforhold i vintertiden. Langsetter fjorden møter du karakteristiske levende vannfall hvorav de to mest kjente er «De syv søstre» og «Frieren». Disse vannfallene bruser ned overfor hverandre, og historien sier at «Frieren» forsøker å smigre søstrene. Geirangerfjorden er mellom 600 til 1 500 meter bred og velkjent i verden .Andre velkjente vassdrag i nærområdet er kalt Brudesløret. Dette navnet fikk vassdraget fordi det faller over en steinkant og med solens glans ligner det et slør som oppsiktsvekkende sprer seg som tydelige bølger utover steinene.  På veien inn til fjorden får du oppleve flotte byer som Ålesund og Bergen. Ålesund er kjent for sin særegne Jugendarkitektur og vakre natur. En herlig dialekt og varme koselige mennesker.

Aktiviteter

Bratte fjellstier og frodig vegetasjon. Mange små gårder som lager geitemelkkarameller, rømmegrøt og andre norske goder. Seterkost som du kanskje aldri har prøvd før. Mange av fjordløpene egner seg for rafting, klatring og andre adrenalin aktiviteter som aktiviserer blodpumpen. Å oppleve Trollstigen er et garantert «must» enten på egen hånd, på leie sykkel eller som guidet tur. Besøk en av de lokale turist perlene som Dalsnibba. Dette er et utsiktspunkt over 1 500 meter høyt over Geirangerfjorden og det er en opplevelse i seg selv å kjøre Nibbeveien opp til toppen av Dalsnibba. Reisen opp tar deg gjennom hårnålssvinger, og omgitt av fengslende natur. Skilt underveis på veien opp som gir deg korte historiske oversikter over når og hvordan veien og området ble forbedret med nye asfaltveier, utkikksposter og mer.

Beruset av mange fossefall. Våt fordi fossefallene sprayer godt. Fordypning i stillheten av nye fosser og fallende vannmengder. Nyte lokal saft og lokalt seterbrød med nyrørt syltetøy. En liten pustepause på en frodig grønn plass på heia over fjorden, og den lokale geita som gjerne vil ha litt av maten din. Det er mye å ta inn på utkikksplassen din, men du fryder deg over freden og roen som du nyter. Dette stedet er verdt besøk igjen og igjen.